Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی خراسان رضوی گفت: در صدد هستیم اقامتگاه‌های بوم گردی را با توجه به کیفیت افزایش دهیم ، خصوصا برای گردشگران خارجی که تمایل به مکان‌های سنتی دارند و اخیرا جذب خراسان رضوی شده اند.

قدس آنلاین- تکتم بهاردوست: خراسان رضوی سالانه میزبان حجم انبوهی از زائران ایرانی و خارجی است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آمار میراث فرهنگی نشان از رشد هر ساله گردشگران دارد ولی اینکه مشهد و خراسان رضوی تا چه میزان می‌توانند در ماندگاری این زائران موثر باشند بحثی است که در گفت‌وگوی قدس آنلاین با یوسف بیدخوری معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی خراسان رضوی بررسی شده است .

قدس آنلاین: چه تعداد زائر امسال وارد مشهد شده‌اند. با ذکر داخل و خارجی... اینکه هرکدام چند روز ماندگاری داشته‌اند. ایرانیها میانگین چند روز خارجیها میانگین چند روز را داشته اند؟

بیدخوری: هر چند آمار ما فقط مربوط به مبادی ورودی استان است ولی بنا بر تجارب ما و بررسی‌های انجام شده در سال گذشته بیش از ۳۱میلیون و ۵۰۰هزار نفر زائر ایرانی وارد خراسان رضوی شدند که ازاین تعداد ۵میلیون گردشگر خارجی بوده‌اند و حدود ۳میلیون نفر آن‌ها برای زیارت به مشهد آمده‌اند . از این تعدادگردشگر خارجی  ۱میلیون و ۴۰۰هزار نفر عراقی هستند که به مشهد سفرکرده اند و استان خراسان رضوی از این نظر مقام اول در کشور را دارد.

اما در خصوص بخش دوم سئوالتان باید بگویم که تعداد روزهایی که زائران ایرانی در مشهد حضور دارند سه روز و این رقم برای گردشگران خارجی‌ پنج الی شش روز است.

قدس آنلاین: این ماندگاری طی سالهای گذشته ، حداقل دو دهه گذشته چه مقدار تغییر داشته و  چند روز کاهش داشته است؟

بیدخوری: در سالهای نه چندان دور افرادی که به مشهد می‌آمدند به خاطر مشکلات رفت و آمدی مجبور بودند حداقل ده روز درمشهد اقامت کنند،  اما الان با توجه به سهل شدن رفت و آمد و سرعتی که وسایل نقلیه در جابه جایی زائران و مسافران دارند ، ماندگاری در حوزه گردشگری خیلی موثر است .خوشبختانه در این دو سه سال اخیر کارهای خیلی خوبی برای افزایش ماندگاری زائران در استان خراسان رضوی انجام شده است مثل یکسری رویدادها، نمایشگاه‌ها و برنامه هایی که در مشهد اتفاق افتاده است وکمک کرده که مردم علاوه بر بحث زیارت بخشی از زمانشان را به این رویدادها اختصاص دهند.

قدس آنلاین: در این خصوص در حوزه شهرستان‌ها چه کارهایی انجام داده اید؟

بیدخوری: الان درسطح استان ۴۵اقامتگاه بوم گردی دارای مجوز داریم که دفاتر خدمات سفر آمده‌اند و در قالب تورهایی به مقاصد رادکان، گناباد، کلات، سبزوار و... از زائران و مجاوران برای بازدید ثبت نام می‌کنند و این‌ها باعث شده که افراد علاوه بر بحث زیارت وارد مباحث بوم گردی هم بشوند. البته نا گفته نماند که امسال به صورت کاملا ویژه به بحث نوروز گاه‌ در ایام نوروز خواهیم پرداخت که در اکثر شهرستان‌های استان برگزار خواهد شد و برنامه هایی نظیر موسیقی سنتی و هنرهایی آیینی برای بهبود نشاط اجتماعی  خواهیم داشت.

قدس آنلاین: چه مسایلی در ماندگاری زائر تاثیر دارد ؟ آیا فقط مسایل اقتصادی است یا شاخصهای دیگری هم تاثیر دارند؟

بیدخوری: مسائل اقتصادی بی تاثیر نیست ولی به هر شکل زمینه‌های دیگری هم مثل رویدادهای فرهنگی و اماکن تفریحی و...را باید برای حضور بیشتر گردشگران خارجی ایجاد کنیم تا به این ماندگاری کمک بیشتری بشود.

قدس آنلاین: آیا فقط سازمان گردشگری باید برای افزایش ماندگاری کار کند یا سایر سازمانها هم دخیلند؟

بیدخوری:قطعا سازمان گردشگری به تنهایی نمی‌تواند کاری انجام دهد. گردشگری یک امر بین بخشی است و اگر سازمان میراث فرهنگی آمده و به عنوان متولی این کار را انجام می‌دهد به این معنی نیست که خودمان بخواهیم به تنهایی این کار را انجام بدهیم .ما در قالب ستاد اجرایی خدمات سفر که استاندار در صدر این ستاد است در کنار تمام دستگاه‌های اجرایی استان پای کار هستیم.

قدس آنلاین: چه کسانی از افزایش ماندگاری زائر سود میبرند؟

بیدخوری: سازمان‌های دولتی تا حدی منافع مالی برایشان متصور است. میراث فرهنگی در این میان سود چندانی نمی‌برد حتی ورودی هایی که برای موزه‌ها پرداخت می‌شود به خرانه دولت وارد می‌شود و در واقع بخشی از درآمد دولت به حساب می‌آید.

قدس آنلاین: چه طرحهایی برای افزایش ماندگاری زائر دارید و به نظر شما چند روز ماندگاری زائر نرمال است؟

بیدخوری: مقدار سه روزی که اعلام کردم برای ماندگاری زائران مقدار کمی نیست ودرواقع یکی از وظایف ما این است که همین مقدار را حفظ کنیم. ما باید به سمت فضاهایی برویم که حضور گردشگر را زیاد کند که این فضاها در اطراف مشهد مانند طرقبه و شاندیز در حال توسعه است. ما در استان خراسان رضوی برنامه‌های مناسبتی خوبی داریم که این‌ها باید به مرور افزایش پیدا کند.

نمونه‌اش اینکه در خصوص اقامتگاه‌های بوم گردی در صدد هستیم به حسب کیفیتی که دارند آن‌ها را افزایش دهیم خصوصا برای گردشگران خارجی که به سراغ مکان‌های سنتی می‌روند که اخیرا هم به خراسان رضوی خیلی اقبال نشان می‌دهند.

قدس آنلاین: آیا ماندگاری زائر را فقط برای مشهد محاسبه میکنید یا ماندگاری زائر در کل استان وشهرهای دیگر را هم محاسبه میکنید؟

بیدخوری: ما در سال آینده بحث نمایشگاه مشهد را دوباره تکرار خواهیم کرد. در اکثر شهرستانهایمان برنامه مفصلی را با توجه به قابلیت هایی که دارند اجرا خواهیم کرد. رالی‌های مختلف و برنامه‌های فرهنگی متعدی را خواهیم داشت. وکلی برنامه دیگر که به صورت خیلی گسترده‌تر در سطح استان برگزار خواهیم کرد.

انتهای پیام

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: گردشگران خارجی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۷۶۵۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زباله‌های پلاستیکی؛ معضل دیروز، امروز و فردای استان ایلام

خبرگزاری مهر-گروه استان ها: در سالیان گذشته ارزش و جایگاه زباله ها و پسماند شهری زیاد شناخته شده نبود و عمده آنها در خارج از محیط شهری و روستایی دفن می شد که به علت آلایندگی زیست محیطی، افزایش روزانه حجم این مواد و از همه مهم تر کمبود مکان هایی برای دفن زباله بدون برانگیختن اعتراضات محلی ساکنان اطراف، دفن زباله ها را برای شهرداری ها تبدیل به یک معضل کرده بود.

خوشبختانه امروزه در اقصی نقاط جهان و در کشورهای مختلف، بهره‌گیری مجدد از پسماندها در قالب بازیافت رواج بالایی دارد، به گونه ای که با به کار گیری روش های مختلف تنها بخش کمی از پسماندها دفن می‌شوند.

کشور ایران نیز به نسبت جمعیت بالای خود یقیناً آمار بالایی در زمینه تولید زباله و پسماند ها در بخش های مختلف صنعتی و خانگی برعهده دارد، با این وجود در بسیاری نقاط کشور پدیده پسماند با مسائل و مشکلاتی مواجه شده که هنوز هم راهکار و تدبیری اساسی برای آن اندیشیده نشده است.

لازم به ذکر است مشکل انباشت زباله در استان ایلام نیز یکی از مسائل پیچیده و جدی به شمار می رود که در حال حاضر به یک بحران زیست محیطی تبدیل شده، این مسئله که یک مشکل قدیمی محسوب می‌شود، با پیشرفت زمان و عدم مدیریت مناسب، وضعیت آن به شدت بحرانی شده است.

در این راستا تلاش‌هایی نیز در گذشته صورت گرفته تا این مشکل حل شود، اما با وجود این تلاش‌ها، چندان پیشرفت چشمگیری در این زمینه اتفاق نیفتاده است؛ چرا که هنوز هم در برخی خیابان‌ها و معابر استان زباله ها انباشته می‌شود که این موضوع نیز خود تبعات منفی بالایی چون بروز بیماری ها و گسترش پدیده زباله گردی به همراه داشته است.

بروز پدیده زباله گردی در ایلام

اکرم یاری یکی از شهروندن ایلامی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: زباله‌ها یا پسماند شهری که به آن طلای کثیف نیز اطلاق می‌شود بخشی از فرایند مصارف مواد و کالاهای زندگی روزمره شهروندها را تشکیل می‌دهند.

وی افزود: بخشی از زباله های شهری مربوط به زباله های خشک و جامد مانند کاغذ و مقوا، مواد پلاستیکی، شیشه و مواد فلزی هستند که قسمت عمده آنها قابل بازگردانی و تجدیدپذیر است.

این شهروند ادامه داد: متاسفانه به علت اینکه صنایع بازیافت زباله در استان راه اندازی نشده اند و فرهنگ تفکیک زباله نیز چندان رایج نیست، کماکان با معضلی به اسم زباله گردی در استان مواجه هستیم که این موضوع علاوه بر اینکه نمای خوشایندی ندارد بلکه موجب شیوع بیماری ها نیز می شود.

قابلیت ایجاد هرزش افزوده از پسماندها

مراد فتحی زاده یکی دیگر از شهروندان ایلامی به خبرنگار مهر گفت: در سال های اخیر پدیده زباله گردی و پخش شدن زباله ها در کوچه و خیابان ها در استان ایلام گسترش یافته است که مشاهده این افراد در نقاط مختلف شهر به ویژه حاشیه های شهر فارغ از درآمدزایی برای آنها، چهره ناخوشایندی جلوی چشمان سایر شهروندان ترسیم می کند.

وی افزود: پسماند و زباله جدا از وجه منفی که در جامعه دارند، از قابلیت تبدیل به ارزش افزوده برخوردارند و می توانند به یکی از منابع درآمدی شهرداری ها تبدیل شوند که برای تحقق این موضوع نیاز به راه اندازی کارخانه کمپوست و فرهنگ سازی در بین شهروندان برای تفکیک زباله، ارایه مشوق های لازم در این زمینه به شهروندان و جمع آوری زباله ها از در منازل است که با این اقدامات علاوه بر استفاده بهینه از زباله های شهری بجای دفن آنها و جلوگیری از مشکلات زیست محیطی، می توان معضل زباله گردی را نیز در سطح شهر از بین برد.

لزوم مدیریت پسماندها

استاندار ایلام چندی پیش در گفتگو با رسانه‌ها با بیان اینکه یکی از مطالبات مهم استان بحث پسماند است، اظهار داشت: موضوع پسماند به عنوان یکی از مطالبات مهم مردم باید در یک بازه زمانی کوتاه حل شود، زیرا رهاسازی پسماندها علاوه بر اینکه موجب تعدی به حقوق شهروندان است، بلکه آسیب جدی هم به حوزه محیط زیست وارد می کند.

حسن بهرام نیا افزود: سرمایه‌گذاری، هم‌افزایی و تعامل مردم و جدیت مدیران دستگاه‌های مرتبط در این حوزه بسیار ضروری است و چنانچه کوتاهی یا تخلفی از جانبان مدیران و عموم مردم صورت گیرد یقیناً برخوردی جدی به عمل می آید.

وی ادامه داد: همچنین برای جلوگیری از رها شدن پسماند توسط برخی افراد در بسیاری از بلوارهای اطراف شهر ایلام از جمله بلوار شرقی شهر و میدان قرآن نیوجرسی نصب شده است.

روزانه حدود ۲۳ تن زباله‌های پلاستیکی

رضا لطافتی کارشناس مسئول مدیریت پسماند محیط زیست استان ایلام در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: زباله یا پسماند به مجموعه مواد ناشی از فعالیت‌های انسان که به‌طور معمول به صورت جامد بوده و غیرقابل استفاده و بی‌مصرف باشد، اطلاق می‌گردد.

وی افزود: رشد شهرها همراه با تراکم جمعیت موجب مصرف مواد متعدد و در نتیجه تولید پسماند شده است، به علاوه توسعه صنایع سبب افزایش کمی مواد زائد از یک سو و تنوع این مواد از سوی دیگر شده است.

این کارشناس تصریح کرد: پسماندها چهره‌ای نازیبا و نامناسب به شهرها می‌دهند و می‌توانند به بروز بیماری‌های گوناگون منجر گردند. به علاوه، پسماندها با آلوده کردن آب، خاک و هوا و نیز اثرات گلخانه‌ای خود خسارت‌های زیادی را به سکونتگاه‌های شهری وارد می‌آورند، به این ترتیب از مهم‌ترین مسائل شهرهای کنونی همچون استان ایلام، مدیریت پسماندهای شهری، جمع‌آوری، دفع و بازیافت آنهاست.

لطافتی ادامه داد: در حال حاضر در استان روزانه حدود ۲۳ تن زباله‌های پلاستیکی تولید می‌شود که با فعالیت هشت واحد بازیافت پلاستیک، حجم قابل ملاحظه‌ای از آن در این واحدها و واحدهای خارج استان بازیافت می‌شوند.

کارشناس مسئول مدیریت پسماند اداره کل حفاظت محیط زیست ایلام در پایان گفت: در هفته زمین پاک نیز به منظور رفع معزل پسماندها، برنامه‌های مختلفی از قبیل اجرای پاکسازی و کمپین بی زباله، حضور در خبرگزاری‌ها، تبیین حفاظت از زمین توسط ائمه جمعه، برگزاری مسابقات نقاشی در مدارس، برگزاری نشست در محل خانه‌های محیط زیست سراسر استان و… برگزار می‌شود.

صنعت بازیافت زباله از صنایع درآمدزا و سودآور بوده که با راه اندازی کارخانجات مربوط، علاوه بر بازیافت حجم قابل توجهی از زباله‌ها و ضایعات جوامع شهری، معضل دفن زباله، زباله گردی، احتمال بروز بیماری ها و آسیب های زیست محیطی در شهرها و روستاها را تا حدود زیادی از بین می برد.

کد خبر 6092671

دیگر خبرها

  • فرماندار: طرح تأمین پارکینگ اطراف حرم مطهر رضوی را تحویل دولت داده‌ایم 
  • زائران آماده اعزام به سرزمین وحی / اعزام زائران خراسان شمالی اواخر اردیبهشت انجام می‌شود
  • مردم تخلفات مربوط به صیانت از زبان پارسی را در خراسان رضوی گزارش دهند
  • ضرورت توسعه زیرساخت‌های اقامت و حمل و نقل در خراسان رضوی
  • لزوم توسعه زیرساخت‌های اقامت و حمل و نقل در خراسان رضوی
  • افزایش ۲۰ درصدی صادرات غیر نفتی خراسان رضوی
  • زباله‌های پلاستیکی؛ معضل دیروز، امروز و فردای استان ایلام
  • شورای شهر مشهد با پیگیری ویژه رفع کمبود پارکینگ اطراف حرم را به سرانجام برساند
  • معرفی دو زنجیره ارزش گردشگری، اقتصاد زیارت و گوهرسنگ‌ها در اکسپو‭۲۰۲۴ تهران 
  • توجه ویژه جشنواره «رضوان» به جوانان صاحب ایده/ توسل به فرهنگ رضوی